Почистеното пиле се нарязва на порции, които се посоляват, изпържват се в масло, наливат се няколко лъжици бульон и се задушава до полуомекване. Нарязания на парченца лук се изпържва в масло, прибавят се нарязаната на кубчета сланина, попарените, обелени и нарязани на парченца домати, сместа се доизпържва и се прибавя към пилето. Почистения и изплакнат ориз се попарва, смесва се с пилето и останалите продукти, залива се с 500 мл бульон от пилешките дреболии, посолява се, поръсва се с черен пипер и се задушава до омекване. Междувременно граха се вари до омекване. Изпържват се нарязаните на ивички чушки, лютата чушка и прецедения грах. Пилето и ориза се подреждат в блюдо, поръсват се с изпържените зеленчуци, ситно нарязан магданоз и се поднася.